Sharon Beld was topscorer met 14 punten tegen Loon Lions. | Foto: Geert Bekker

Dames 1 Grasshoppers wint halve finale

Sport Sport

Afgelopen zaterdag heeft het Damesteam van Solar-systemen Grasshoppers in Landsmeer tegen regerend landskampioen Loon Lions een uitstekende teamprestatie geleverd. De beslissende wedstrijd (de stand was 2-2) in de serie "best of five" werd op overtuigende manier gewonnen. Door deze overwinning mag het team van Driessen/Star het in de finale om de landstitel opnemen tegen Lekdetec uit Bemmel.

Beide teams beginnen de wedstrijd aftastend maar na 4-5 halverwege het eerste kwart gaat het los en weten beide teams het netje beter te vinden. De eerste periode eindigt met een Katwijkse voorsprong (12-18) na een buzzer-beater van Sharon Beld.

Ook in de tweede periode blijft Solar-systemen makkelijk de ruimte in de Landmeerse verdediging vinden en kan uitlopen naar een voorsprong van 15 punten (21-36). Vooral Iris Govers laat zich aanvallend gelden. De laatste vier minuten voor rust knokken de Lions zich terug in de wedstrijd en blijft de schade beperkt tot 6 punten. Ruststand 31-37.

Een prima Katwijkse verdediging geeft na rust weinig kansen weg en houdt de Lions in de derde periode op 6 punten. Maar ook de Katwijkse scores blijven vallen en vooral Irene Sanchez Gomez laat zien wat ze kan en scoort 9 punten in deze periode. Via 33-45 halverwege eindigt dit kwart met 17 punten voorsprong (37-54). Het vierde kwart geeft een zelfde beeld. Solar-systemen stoomt door en kan na een 12-0 run uitlopen naar 46-73. De laatste scores zijn voor Loon Lions maar de finale voor Grasshoppers is een feit. Eindstand 51-73.

Sharon Beld kreeg na de wedstrijd als "Player of the Game" de bloemen en cosmetica tas uitgereikt.