Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Appartementen voor flexwerkers in Katwijkerbroek bijna klaar

Algemeen

Homeflex legt de laatste hand aan het appartementengebouw voor arbeidsmigranten (flexwerkers) op bedrijventerrein Katwijkerbroek. Volgende week moet het gebouw klaar zijn. Er wordt nog een open huis georganiseerd, laat Homeflex weten.

De bouw heeft flink wat voeten in de aarde gehad. Ondernemers in Katwijkerbroek waren twee jaar geleden niet te spreken over het plan van de gemeente voor een logiesgebouw voor arbeidsmigranten op hun bedrijventerrein. Zij vreesden voor overlast. De communicatie tussen betrokkenen en gemeenten verliep zeer stroef.

De gemeente zag echter geen reden om de aanvraag voor een logiesgebouw voor 64 flexwerkers af te wijzen, omdat die aanvraag aan de regels voldeed.

Aanvrager Homeflex is gespecialiseerd in huisvesting van tijdelijke werknemers. Die mogen in Katwijkerbroek maximaal een jaar verblijven

De appartementen zijn 'modulair' gebouwd. Dat houdt in, dat het elders is gemonteerd en vervolgens op de juiste locatie is geplaatst.

Gemeente, Homeflex en ondernemers/omwonenden hebben met elkaar afspraken gemaakt over toezicht. Vorig jaar heeft de gemeente beloofd, dat er minimaal 20 uur per week toezicht komt op het terrein.

Binnenkort wil Homeflex een open huis organiseren voor de buurt. De datum is nog niet bekend.

Uit de krant