Afbeelding
Foto: pr

Stichting Zonder Naam

Algemeen Rijnsburg

In 2013 werd de Bond Zonder Naam uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar. Dit omdat ze al decennia lang een uitgaansdag organiseren voor de gehandicapte medemens tijdens de dag van het corso, nu Flower Parade geheten.

Het comité die de prijs in ontvangst mocht nemen bestond toen uit Gerie en Wim Kurpershoek, An en Bert van den Hoven, Gerarda den Heijer en Truus en Jan van der Vijver. De eerste vijf personen hebben onlangs besloten hun vrijwillige werkzaamheden over te dragen op de volgende generatie. En gelukkig zijn er weer andere echtparen die dit mooie werk van hen willen overnemen. Naast Jan en Truus van der Vijver zijn Wilfried en Margreet van den Eijkel, Hans en Coriene Heemskerk en Wim-Jan en Petra Paauw in het comité aangeschoven. Daarnaast is de organisatie officieel een stichting geworden. De Bond Zonder Naam heet nu de Stichting Zonder Naam.

Dit jaar wordt de middag voor de 58ste keer georganiseerd. Initiatiefnemers van het eerste uur waren Nic den Heijer, Gerrit Zandbergen en Gerbi van der Vijver, de vader van Jan. 'Bij hen was het idee ontstaan om op de dag van het corso iets voor de bewoners van het Zeehospitium te organiseren. Zij gingen langs bij hun collega's op de veiling om een gift te vragen. De eerste jaren werden voor het vervoer vrienden en kennissen met een auto gevraagd om mee te doen. De gasten uit het Zeehos werdn opgehaald, uit de rolstoel in de auto getild, en de rolstoelen gingen een vrachtauto in. In de begin jaren werd het corso bekeken in de Witte de Withstraat', vertelt Jan. Om de vervoerskosten te drukken wordt het corso nu bekeken in Katwijk, ter hoogte van de Vuurtoren. 'We rijden met de rolstoelen hier binnen een paar minuten naar toe. En na afloop hebben we een gezellig feest op het plein van het Zeehos. In totaal zijn we met zo'n 150 mensen inclusief begeleiders'.

Het nieuwe bestuur kijkt uit naar de corso dag welke zaterdag 12 augustus a.s. zal plaatsvinden. 'Binnenkort gaan we de bedrijven op de verschillende veilingen weer langs om een financiële bijdrage te vragen', laat Hans weten. Ook Petra en Margreet gaan op pad om de lokale middenstand in Rijnsburg persoonlijk om een gift te vragen. 'Het is goed om ook iets voor een ander te doen. En deze middag geeft zoveel voldoening', heeft Petra ervaren. Naast deze corso middag organiseert de Stichting ook een dag uit voor kinderen van de Mytylschool De Thermiek uit Leiden. 'Elk jaar op de tweede donderdag van september gaan we naar Vogelpark Avifauna. Hiervoor kunnen we altijd nog chauffeurs gebruiken', laat Petra weten.

Wie de Stichting Zonder Naam een donatie wil schenken, of zich wil aanmelden als vrijwilliger, kan dit middels een mail laten weten aan
famwjpaauw@ziggo.nl

Uit de krant