Afbeelding
Foto: Hans Heemskerk

Voorjaarsconcert van de drie Flora Band Orkesten

Algemeen Rijnsburg

De Immanuelkerk was vorige week donderdagavond het toneel van het Voorjaarsconcert van de Flora Band Orkesten.

Deze keer stond het concert in het teken van veertig jaar Jong Flora Band. De muziek die door de drie bands ten gehore werd gebracht is ooit allemaal gespeeld door Jong Flora Band. De films en foto's die tijdens het concert op de beamer werden getoond, gaven een goed inzicht in de historie van de Jong Flora Band. Deze begon in 1977, opgericht door Daan de Mooij en Hans Hogewoning. Na een jaar hard oefenen kon in 1978 met enige trots de Jong Flora Band worden gepresenteerd. Begonnen met zo'n dertig lopende leden en nog de nodige leerlingen achter de hand. De jongens kregen les van de leden van de Flora Band. Dirigent was Daan de Mooij en slagwerkinstructeur was Hans Hogewoning. Samen met Hans Oudwater probeerde Hogewoning de mannen ook te leren het ene been voor het andere te zetten, wat uiteindelijk op marcheren begon te lijken. Door de jaren heen volgden er ook optredens in het buitenland. Ook de begeleiders-muzikanten Dirk van der Gugten, Joost de Mooij, Gert van Zuijlen en Herman de Mooij hebben veel voor de jongste telg van de Flora Band betekend.

De muzikanten van Flora Band startten het concert met de klassieker The Eagle, een mars die lange tijd is gespeeld door de junioren. Met de muziek van Show 2000, welke door Jong Flora Band op veel taptoes werd gespeeld, sloten de senioren af. De mannen én vrouwen van Flora Brass brachten 'Voice of the guns', The Young Amadeus ten gehore. Het arrangement TV Show is een selectie uit de begintunes van bekende kinderprogramma's, zoals Kabouter Plop, Swiebertje en Peppie en Kokkie.

Jarig job Jong Flora Band o.l.v. Gerben Kralt sloot het concert af. Hoogtepunt daarbij was de muziek van hun nieuwe show onder de titel 'Game Show', met liedjes van o.a. Mario, Zelda, Pokémon en Angry Birds. Top gespeeld door de jongens en de twee meiden. Want sinds dit jaar mogen ook meisjes mee musiceren met de Jong Flora Band.

Als afsluiter werd met al de muzikanten de mars Lithium, gearrangeerd door Dennis Hazenoot, gespeeld. Een krachtige afsluiter van een mooi voorjaarsconcert van de Flora Bandorkesten.

Uit de krant