Afbeelding
Foto: Pixabay

GB: werkzoekenden sneller aan het werk

Algemeen Politiek

INGEZONDEN GEMEENTEBELANGEN - In Katwijk wonen 900 mensen die al meer dan 38 maanden zonder werk zijn. Van hen heeft de helft grote afstand tot de arbeidsmarkt of zelfs nooit gewerkt. De andere helft heeft een grotere kans op een baan. Voor hen heeft Katwijk per 1 januari 2017 het Servicepunt Werk (SPW) opgericht, samen met de andere gemeenten in de Duin- en Bollenstreek. Het SPW is vorig jaar november officieel geopend en heeft na aandringen van het Ondernemershuis van de Katwijkse Ondernemers Vereniging (KOV) een pilot afgesproken om per september 2017 tot zes werkervaringsplekken te komen. Van de 450 kandidaten zijn 20 kandidaten geselecteerd voor begeleiding door het Ondernemershuis. Er is 1 werkzoekende doorgestroomd naar regulier werk.

Doorstromen

Beide partijen willen samenwerken maar uit de praktijk blijkt dat naar verhouding weinig mensen doorstromen naar regulier werk. Het SPW wil eerst de werkervaring en talenten van werkzoekenden inventariseren. Dat kost veel tijd. Het Ondernemershuis wil direct met kandidaten in de slag om zo in de praktijk te ervaren wat voor vlees er in de kuip is. Het KOV vraagt de gemeente nadrukkelijk te luisteren naar deze wens van de ondernemers zodat er sneller een match komt tussen de werkzoekende en de werkgever.

GemeenteBelangen is blij met de inzet van het KOV/OHKW voor onze maatschappij. Wij vragen daarom het verzoek van het KOV te honoreren.

Uit de krant