Het milieuparkje achter de Hoogvliet in Rijnsburg is met de smalle stoep niet goed bereikbaar voor minder validen.
Het milieuparkje achter de Hoogvliet in Rijnsburg is met de smalle stoep niet goed bereikbaar voor minder validen. Foto: CvdS

Milieuparkjes beter bereikbaar maken voor minder-validen

Algemeen

De milieuparkjes met de afvalbakken voor onder meer glas, papier en plastic moeten beter bereikbaar worden voor minder-validen. Daar vroeg Claudia Noort van de ChristenUnie vorige week donderdag aandacht voor.

Noort deed haar verzoek in de gemeenteraadsvergadering aan wethouder (en partijgenoot) Gerard Mostert. 'De toegankelijkheid van die afvalcontainers is voor minder-validen lastig. Kijk naar het milieuparkje achter de Hoogvliet in Rijnsburg. Voorheen waren er hoge bakken en nu staat het allemaal heel netjes, overzichtelijk en laag. Je zou denken dat het dan makkelijk is voor mensen in een scootmobiel om hun afval daar kwijt te kunnen, maar het trottoir is daar veel te smal.' Dat milieuparkje in Rijnsburg is niet de enige in de gemeente. Die aan de Zeilmakerstraat in 't Heen is evenmin goed bereikbaar voor minder-validen, net als enkele andere.

'Is het college bereid poolshoogte te nemen en zo ja, is het college dan bereid aanpassingen te doen. Zoals verbreding en verlaging van het trottoir?', wilde Noort van de wethouder weten. Het antwoord was kort en krachtig: 'tweemaal ja'.

Uit de krant