Dunavie wil twintig van deze woonunits plaatsen in de Duinvallei.
Dunavie wil twintig van deze woonunits plaatsen in de Duinvallei. Foto: Dunavie

Dunavie wil twintig woningen voor spoedzoekers in Duinvallei

Algemeen

• Woningcorporatie geeft gehoor aan gemeente 

Dunavie heeft een plan ingediend voor het project Initiatief Duinvallei. De woningcorporatie wil in het gebied Duinvallei tussen de N206 en de Zanderij 20 woonunits plaatsen voor spoedzoekers. Het voorstel wordt door Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek ondersteund.

De units zijn 27 vierkante meter en krijgen een huurprijs tot ongeveer 485 euro. De woningen voor spoedzoekers op deze locatie zijn volgens Dunavie bedoeld om de grote druk op goedkopere sociale huurwoningen in Katwijk te verlichten. Onderdeel van het plan is dat één van de woonunits bewoond wordt door een huurder met toezichthoudende taken, zodat er extra zorg is voor de leefbaarheid in het gebied Duinvallei.

Spoedzoekers

Het college van burgemeester en wethouders heeft al eerder aangegeven om voor de groep spoedzoekers binnen het gebied Duinvallei een ruimte te willen reserveren voor tijdelijke huisvesting en vroeg Dunavie een plan in te dienen. Spoedzoekers zijn bijvoorbeeld jonge Katwijkse starters, statushouders en Katwijkse inwoners die bijvoorbeeld vanwege een scheiding of andere dringende redenen met spoed een huisvesting nodig hebben. Het gaat om ongeveer 4.000 m2 van de 100.000 m2 die het gebied Duinvallei omvat.

Initiatief Duinvallei

De gemeente heeft dit gebied beschikbaar gesteld voor initiatieven uit de gemeenschap door middel van het project Initiatief Duinvallei. Een Q-team met 7 vertegenwoordigers uit de Katwijkse samenleving beoordeelt alle initiatieven en geeft een advies aan het college van burgemeester en wethouders over de invulling van Duinvallei. Het college neemt dit advies over. Het initiatief van Dunavie moet, net als andere initiatieven, voldoen aan de kaders en spelregels zoals die zijn vastgesteld.

Uit de krant