Nog geen account? Klik hier.
REGISTREER GRATIS!
Adverteren
Contact
FAQ
Woensdag
4 maart 2015
TwitterFacebookRSS
Alles over Katwijk
Alles over Katwijk
Alles over Katwijk
Alles over Katwijk
Alles over Katwijk
Alles over Katwijk
Alles over Katwijk
Alles over Katwijk
Alles over Katwijk
Alles over Katwijk
Alles over Katwijk
Alles over Katwijk
Alles over Katwijk

40 jaar Toeristenmarkt in Katwijk: een gezellig dagje...

Gepubliceerd: 17 Jun 2013, 10:16 • Laatst bijgewerkt: 27 Jun 2013, 08:48
40 jaar Toeristenmarkt in Katwijk: een gezellig dagje...
Programma Toeristenmarkt 2013
Het is feest in Katwijk! De toeristenmarkt bestaat dit jaar 40 jaar. En dat gaan we vieren. Viert u mee?

Kom van 25 juni t/m 20 augustus naar Katwijk aan Zee. Iedere dinsdag staat het centrum vol marktkraampjes en is het een en al gezelligheid. De toeristenmarkt is open van 13.00 - 21.00 uur. Het is een echt familie-uitje en er is voor iedereen wel wat: kraampjes vol marktwaar, lekkernijen en snuisterijen. Er is altijd wel iets te doen en omdat elke toeristenmarkt een ander thema heeft, is geen enkele dinsdag hetzelfde. U vindt de verschillende themamarkten op het speciaal hiervoor ingerichte Andreasplein. Voor welk thema komt u? De Andere Markt, Welkom in Katwijk of het Standwerkersconcours? Dans, Kunst in Katwijk, Verenigingen en Vrije Tijd of Duurzaam en Veilig? Wanneer u ook komt, er is altijd live muziek aanwezig. De Katwijkse toeristenmarkt is een gezellig evenement dat u niet wilt missen!

Dinsdag 25 juni: Maritiem/opening Visserijweek


De eerste toeristenmarkt van 2013 begint al meteen goed. Deze valt samen met de Visserijweek Katwijk en heeft daarom als thema Maritiem. Kom kijken naar de klederdrachtshow van genootschap Oud Katwijk. Kom luisteren naar de verschillende Katwijkse shantykoren. Slenter langs de kramen met scheepvaart onderwerpen: touwknopen, zeehengelen, paling roken en oude vissersschepen. Neem een kijkje bij de oude ambachten zoals het nettenboeten en garnalenpellen. De KNRM is er ook met de reddingboot "De Redder". Na afloop van de markt kunt u kijken naar een demonstratie van de reddingboot op zee, samen met de Katwijkse Reddings Brigade.

Dinsdag 2 juli: De Andere Markt


Deze dag staat in het teken van organisaties die projecten in Derde Wereld landen begeleiden. Kom luisteren en genieten naar de ritmes van een Djembéband. Speciaal voor de kinderen is er vanmiddag een clown. Laat u informeren over de Derde Wereld bij de Wereldwinkel, Stichting HOE, Woord en Daad, Steunpunt Medelanders, Stichting Oekroe, Stichting Stephanos, ZOA, Jochebed en vele anderen. ‘s Avonds kunt u genieten van een optreden van Muziekvereniging UNI Katwijk.

Dinsdag 9 juli: Dans


Bewegen is goed voor u! Dansverenigingen zetten vanmiddag hun beste beentjes voor en laten zien wat zij onder dans verstaan. U kunt kijken naar optredens van bijvoorbeeld volksdansgroep Katwijk, Gym- en Dansvereniging DWS, Johnny’s Mambo, Linedancers, Majorettes UNI en De Flying Stars. De Muziekschool Katwijk verzorgt de begeleiding bij het volksdansen. Een leuke middag om met uw (klein)kinderen door te brengen!

Dinsdag 16 juli: Welkom in Katwijk


Vandaag wordt u van harte welkom geheten door de Katwijkse horecaondernemers van De Zwaan, De Bonte Kraai, In den Blauwen Bock, Feest aan C en Orion. Haasnoot Spijs en Wijn en Passione Italia hebben ook een marktkraam. Ook het VVV Katwijk en de wijkraad Katwijk aan Zee doen mee met de Welkom in Katwijk markt. ‘s Avonds kunt u genieten van het optreden van de jeugd en senioren van show- en drumfanfare DVS.

Dinsdag 23 juli: Kunst in Katwijk


Kunstliefhebbers opgelet! Alle kunstenaars, kunstvormen en kunststromingen komen vandaag samen op de markt Kunst in Katwijk. Het samenwerkingsverband Kuco staat hiervoor garant. Kunstenaars uit Katwijk en uit de regio zorgen vandaag voor workshops en presentaties. Zo is er een gedichtenmarathon en er wordt "en plein air" geschilderd. Een attractieve en actieve dag die u zeker niet mag missen!

Dinsdag 30 juli: Standwerkersconcours


Dit jaar voor de derde keer op de toeristenmarkt: een groot spektakel van de lach op het gebied van verkoopdemonstraties. Maar liefst 15 standwerkers uit het hele land strijden om de titel "Beste standwerker van Katwijk". Van blikopeners tot nagelsetjes en van pannen tot groentensnijattributen. De standwerkers demonstreren van alles en vechten voor de felbegeerde titel. Dus bent u op zoek naar een nieuwe pan of iets anders leuks voor in of om het huis? Of hebt u gewoon zin in een gezellige tijd? Kom dan naar Andreasplein.

Een deskundige jury beoordeelt de standwerkers op professionaliteit, presentatie van de stand, contact met het publiek en originaliteit. De prijsuitreiking vindt plaats in De Bonte Kraai op het Andreasplein om ongeveer 21.15 uur.

Dinsdag 6 augustus: Oude Ambachten


Weet u hoe mosterd gemaakt wordt? Of hoe een touwslager te werk gaat? U kunt het zien en beleven op de Oude Ambachten dag. Ook een tingieter, bezembinder en een boekbinden laten zien wat hun vak inhoudt. Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door het gheselscap Goet ende Fyn van 17.00 tot 20.30 uur.

Dinsdag 13 augustus: Verenigingen/Vrije Tijd


Hoe veelzijdig en leuk vrijwilligerswerk is, kunt u vandaag komen ervaren. Katwijk kent een rijk vrijwilligersleven met bijna 400 organisaties, die met vrijwilligers werken! Twintigduizend mensen in onze gemeente zijn actief als vrijwilliger! Iets om trots op te zijn. En … veel organisaties kunnen nog versterking gebruiken! U kunt kennismaken met organisaties uit de sectoren: sport, belangen, jongeren, welzijn en zorg. Vrijwilligers maken het verschil! Ook in onze gemeente.

Deze markt is een initiatief van het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Katwijk. VIP Katwijk is een onderdeel van Factor Welzijn.
Website: www.vipkatwijk.nl

Dinsdag 20 augustus: Duurzaam en Veilig


Wilt u meer weten over zonne-energie, windenergie en groene bouwmaterialen? Dit is uw kans! Maar er is meer. Veilig Verkeer Nederland demonstreert een rij- en kantelsimulator. De brandweer is aanwezig met een historische brandweerauto. Ook Freke beveiliging, het Rode Kruis en de Gemeentelijk Opsporings Ambtenaren zijn erbij. ’s Avonds is er een optreden van de FloraBrass band.

Mis het niet, de laatste dag op de toeristenmarkt!


Deel dit artikel met familie en vrienden:  

REACTIES ()